Siirry sisältöön

VK: Viides luento – Sähköposti- ja blogiasiaa sekä kotitehtäviä

18.4.2010

Viimeisiä viedään tämänkin kurssin osalta. Viides, eli toiseksi viimeinen luento jatkui ryhmätyöesityksillä. Ensin kuulimme hieman valaistusta sähköpostin maailmasta, ja sitten olis vuorossa oman ryhmäni (tai oikeastaan parityön) esitys, blogit ja bloggaaminen.

Sähköposti-esityksestä tuli itselle melko vähän mitään uutta tietoa. Itselleni tärkein asia, jonka painoin mieleen oli varmasti se seikka, että sähköpostia kirjoittaessa olisi aina hyvä ottaa huomioon ettei vastaanottajalla välttämättä ole käytössä samanlaista sähköpostia kuin minulla. Toisin sanoen ne hienot ja monimutkaiset muotoilut saattavat olla yhtä tyhjän kanssa, ja itse asiassa vastaanottajalle kauheita kun hänen sähköpostinsa muuttaa viestit datamössöksi. 🙂

Oma esitys meni mielestäni ihan mukavasti, vaikka asiaa ehkä olikin liikaa ahdettuna lyhyeen aikaan…ja blogitekstin kirjoitusprosessista olisi hyvä ollut mainita sananen, mutta ryhmätyötä suunnitellessa kyseinen osio jotenkin vain jäi huomioimatta, unohtui ihan tyystin. Blogiasioista kiinnostuneille tämän postauksen lopussa on kuitenkin muutama hyödyllinen linkki blogikirjoittamisen maailmaan.

Luennolla käytiin myös läpi edellisen luentokerran kotitehtävää, eli sitä verkkotekstin suunnitteluprosessia. Käsitekarttoja arvioitiin, kuten myös tekstinäytteitä ja tehtävämäärittelyä. Itse otin toteutuksen alle kauan suunnittelemani Torrevieja-sivustot, jotka ovat nähtävillä täällä blogin sivuissa. Tätä kotitehtävää piti työstää edelleen viimeistä luentoa varten: piti tehdä 3-5 valmista verkkosivua suunnitelman mukaan ja palauttaa ne sekä sisältökartta myös opettajalle (tai laittaa ne näkyville nettiin, ja toimittaa eteenpäin linkki, kuten minä tein!)

Mutta nyt lopuksi niitä luvattuja bloggaamissa hyödyllisiä linkkivinkkejä:

Blogikirjoittamiseen hyödyllisiä linkkejä:

– Blogikirjoittamisen tyyliopas: http://www.sprakhjalpen.fi/verkkoviestinta/blogikirjoittajan-tyyliopas

Blogiin kirjoittamisen muoto-opas: http://nettibisnes.info/blogiin-kirjoittamisen-muoto-opas/

Bloggauksen työvaiheet: http://www.blogituleetöihin.fi/17

Kaikille aiheen ja avainsanan eroista hämmentyneille (kun tästä kysyttiin esityksen aikana luennolla): http://www.weblogi.com/2009/01/19/avainsana-aihe-tagi-vai-mika-ihme

No comments yet

Jätä kommentti